Makarūni viennozīmīgi ir izsmalcināts, elegants saldums, kas jebkurus svētkus vai kafijas pauzi padarīs īpašu. Dažādas garšas, krāsas un pildījumi – izvēlēties grūti, pretoties neiespējami. Tieši tāpēc makarūni ir iekarojuši saldumu mīļu sirdis un kļuvuši tiešām populāri un iecienīti.
Bet kas ir šo cepumiņu noslēpums?
Dažādas garšas ik viena gaumei
Makarūna pamatā ir divi gaisīgi mandeļu cepumiņi, kuriem pa vidu ir gards pildījums. Klasisko garšu cienītājiem iespējams izvēlēties vaniļas, šokolādes, karameļu vai kafijas garšas. Iecienīts un nedaudz eksotiskāks pildījums ir pistāciju, bet pie kafijas vislabāk pieskanēs riekstu pildījuma cepums. Tiem, kam vairāk garšo svaigas notis iesakām izvēlēties zemeņu, aveņu vai melleņu, marakujas, apelsīnu krēma vai laima. Bet kas padara makarūnus tik īpašus? Tas ir pagatavošanas veids un prasme to pareizi izdarīt.
Iemācies makarūnu gatavošanas mākslu
Arī profesionāļi atzīst, ka gaisīgo cepumiņu pagatavošana var būt nopietns izaicinājums. Ir jāatrod savs paņēmiens, lai viss izdotos. Tieši tāpēc, esam izveidojuši makarūnu kurusus. Šajos kursos jūs uzzināsiet ne tikai par makarūnu pagatavošanas veidiem un iespējām, bet arī padziļinātu informāciju par to kā labāk cept, iekrāsot un kā pildīt makarūnus. Sniegsim knifus un ieteikumus kā atvieglot gatavošanas procesu, kā veiksmīgāk veidot cepumiņa formu un kā tos uzglabāt, kad gatavi.
Atklāj makarūnu gatavošanas iespējas
Bez šaubām, sākumā makarūnu gatavošana ir pinķerīga un laiku paņemoša nodarbe, bet kad prasmes apgūtas, īstā krāsns temperatūra un recepte izpētīta, tad gatavošanas māksla iet kā no rokas. Un tad var ļauties fantāzijai un eksperimentēt ar dažādām garšām un dažādiem pildījumiem. Pavisam saldi un nedaudz eksotiski garšos pinacolada makarūni, saldi un sāļi – sāļās karameles, bet ja pavisam eleganta garša ir padomā – rožu limonādes. Eksperimentēt un ļaut vaļu fantāzijai ir garšīgāko makarūnu panākumu atslēga. Ja arī jūs vēlaties apgūt šo gardo cepumiņu gatavošanas mākslu – piesakieties makarūnu kursam. Tas sastāv no video apmācības, kurā iekļauts viss pagatavošanas process, knifi un ieteikumi, kā arī saņemiet receptes rakstiskā formātā, lai varētu brīvi darboties un eksperimentēt.