Gardākie makarūnu pildījumi un kā tos pagatavot

makarūni ar dažādiem pildījumi

Makarūni ir franču deserts, kurš pēdējo gadu laikā ir guvis īpašu popularitāti. Makarūni teju nevienu cilvēku neatstāj vienaldzīgu. Tie ir gaisīgi cepumi, kas veidoti no divām mandeļu bezē kārtiņām, kuru starpā atrodas maigs pildījums. Cepumu pildījums var būt pavisam dažāds – sākot ar neitrālu vaniļas vai šokolādes garšu, un beidzot ar eksotiskiem augļiem un ogām. Kādi pildījumi ir populārāki un kādi padomi jāievēro, lai mājas apstākļos pagatavotu makarūnus?

Ja gatavojot makarūnus, jūs vēlaties, lai to garša ir saldāka un neitrālāka, var izmantot klasisku pildījumu, piemēram, vaniļa, šokolāde, karamele vai kafija.

Makarūnu baltās šokolādes pildījums

Visvieglāk mājas apstākļos var pagatavot baltā šokolādes pildījuma makarūnus.

Lai to pagatavotu, jums būs nepieciešams 200 g baltās šokolādes un 180 g krēmsiera.

Karstajā ūdens peldē jāizkausē šokolāde, paralēli putojot krēmsieru. Izkausēto šokolādi atdzesē un pievieno saputotam sieram. Abas sastāvdaļas kārtīgi saputo un ieklāj starp gatavajiem bezē cepumiem. Svarīgi pagatavoto krēmu izmantot uzreiz, jo pēc kāda laika tas sacietēs, un to būs grūti izmantot.

Makarūnu augļu pildījums

Augļu pildījuma pagatavošana būs nedaudz advancētāka un grūtāka, kā arī tai būs nepieciešamas vairāk sastāvdaļas.

Lai pagatavotu augļu vai ogu makarūnu pildījumu, jums būs nepieciešams 300 g izvēlētās augļu/ogu biezeņa (tās var būt avenes, zemenes, marakuja vai jebkurš cits auglis), 40-80 g cukura, 8-10 g pektīna (pektīns dabisks biezinātājs, kurš palīdz maisījumam iegūt vajadzīgo struktūru) un citronskābe. Precīzas proporcijas ir atkarīgas no biezeņa konsistences un salduma.

Svarīgs solis ir pirms gatavošanas sajaukt pektīnu ar cukuru. Katliņā līdz ~30 grādiem uzsilda biezeni, jūrām pakāpeniski pievieno pektīna un cukura maisījumu. Masu turpina karsēt līdz tā uzvārās, tad pievieno izmantošana uz. Kad pildījums atdzist, tas ir gatavs izmantošanai.

Makarūni ir cepumi, kuru garšas daudzveidība gandrīz nevienu neatstās vienaldzīgu. To pagatavošana ir sarežģīts, taču ļoti interesants process. Lai jūsu gatavotie makarūni garšo lieliski, noteikti stingri jāievēro visas pagatavošanas instrukcijas. Ja jums joprojām rodas jautājumi, kā mājas apstākļos pagatavot makarūnus un to pildījumu, mūsu konditorejas studijā ir pieejamas meistarklases un online makarūnu pagatavošanas apmācību kurss. To laikā jūs varat iemācīties gatavot ne tikai meringas cepumus, bet arī jebkuru citu jūsu iemīļoto desertu.

Atstāj Komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *