fbpx
bezē cepumi

Ieteikumi bezē cepumu pagatavošanai

Bezē cepumi ir ne tikai lielisks našķis, kurš garšo teju katram cilvēkam, bet es arī skaista jebkuras kūkas dekorācija. Pateicoties savam sastāvam, bezē cepumi ir diezgan veselīgs našķis, jo galvenā sastāvdaļa ir olu baltums. Tiek uzskatīts, ka bezē cepumi ir viens ko visvieglāk pagatavojamajiem desertiem, taču ir ļoti daudz “knifi”, kas būtu jāievēro, gatavojot cepumus.

Kas ir merings un kas ir bezē?

Daudzi konditori joprojām diskutē, ar ko meringa atšķiras no bezē. Meringa ir maigs un gaisīgs cukura un olbaltumvielu maisījums, kas ir gan neatkarīgs deserts (bezē), gan pamats citiem desertiem. Tāpēc mēs parasti pieturamies pie teorijas, ka meringa ir olbaltumvielu un cukura maisījums, taču bezē ir jau gatavs deserts. Tiek pieņemts, ka eksistē trīs veidu bezē cepumi: franču, itāļu, šveices.

Ieteikumi franču meringai

Franču meringa ir ar cukuru saputoti olu baltumi. Šis bezē parasti tiek izmantots Pavlovas pagatavošanai. Lai pagatavotu perfektu franču meringu, putojumā traukā ar vidēju ātrumu jāsadala olbaltumu struktūra, un, palielinot ātrumu, jāsāk pievienot cukuru. Svarīgi zināt, ka cukurs ir jāpievieno nepārtraukti. Maisījums jākuļ līdz stabilām putām. Gala rezultātā meringai jābūt gludai un spīdīgai, kā arī, apgriežot trauku, putas nedrīkst “krist” lejā.

Ieteikumi itāļu meringai

Itāļu meringas pamatā olu baltumi ir saputoti ar karstu cukura sīrupu. Lai itāļu meringa ir izdevusies, olu baltumi ir jāsaprot līdz “alus putām”. Tālāk maisījumam, pakāpeniski putojot, pievieno iepriekš sagatavoti cukura sīrupu. To dara ar ļoti lēnu strūklu. Kad meringai ir blīvā konsistence, tai ļauj padziest. Galvenais pagatavošanas knifs ir sīrup temperatūra – jo karstāks ir sīrups, jo blīvāki būs cepumi.

Ieteikumi Šveices meringai

Šveices meringas īpatnība ir tas, ka olu baltums ar cukuru tiek saputots ūdens peldē. Lai pagatavotu meringu, katliņā uzkarsē ūdeni un pa virsu uzliek bļodiņu ar olu baltumiem un cukuru. Taču bļodas dibens nedrīkst pieskarties verdošam ūdenim. Uz maza ātruma masu puto līdz cukurs ir izšķīdis. Pēc tam kulšanu turpina līdz stingrām putām, palielinot ātrumu. Sasniedzot stingras putas, trauku noņem no ūdens peldes, un turpina kult līdz maisījums ir vienmērīgi atdzisis.

Bezē cepumi ir viegli pagatavojams deserts, taču ir vairāki svarīgi ieteikumi, kuri jāievēro, lai jūsu cepumi sanāktu nevainojami. Mūsu konditorejas studijā ir ne tikai iespējams iegādāties jau gatavus bezē cepumus, bet arī pieteikties uz saldumu pagatavošanas meistarklasi vai iegādāties online apmācības, kur jebkurš interesents var iemācīties gatavot savu iemīļoto kūku vai cepumus, uzzināt vēl vairāk pagatavošanas “knifus”, kā arī iegūt atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem.

Atstāj Komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Scroll to Top