fbpx
kūkas gardas konditorejas gatavotās siera kūkas

Kā pagatavot visgardāko siera kūku? (3 ieteikumi)

Siera kūkas mūsdienās tiek uzskatītas par klasiskām kūkām, kas garšos teju jebkuram cilvēkam. Klasiskai siera kūkai jeb tā saucamajam “čīzkeikam” ir daudz priekšrocību – tā ir diezgan “neitrāla”, tā piestāvēs jebkuriem svētkiem un ir salīdzinoši viegli pagatavojama.

Kas ir siera kūka?

Kā jau var noprast pēc nosaukuma – galvenā siera kūkas sastāvdaļa ir siers. Siera krēms arī aizņem lielāko kūkas daļu. Kā pamatnes sastāvdaļu lielākoties izmanto cepumus. Svarīgi arī pieminēt, ka eksistē dīva veida siera kūkas – ceptā un neceptā. Lai arī abas ir salīdzinoši viegli pagatavojamas, par vieglāku tiek uzskatīta siera kūka bez cepšanas. Galvenā atšķirība, ka gatavošanas gaitā tai tiek pievienots želatīns. Kā pagatavot tādu siera kūku, kas paliks atmiņā visiem pasākuma viesiem? Šajā rakstā mēs jums sniegsim dažus noderīgus padomus, lai jūsu kūka sanāk nevainojama.

Atbilstoša siera izvēle

Ir ļoti svarīgi izvēlēties atbilstošu un pareizu sieru. Kūkas recepte var būt lieliska, taču bez pareiza siera tā vienalga nebūs tik izdevusies. Tieši tāpēc svarīgi paturēt prātā, ka nepieciešams izvēlēties krēmsierus, kas ir līdzīgi Filadelfijas sieram.

Pareiza cepšana

Cepot siera kūku, svarīgi izmantot pareizu temperatūru. Kūkas pamatne ir jācep 10 minūtes 180 grādos, taču pēc siera masas pievienošanas optimālais cepšanās ilgums ir 100-120 minūtes 110 grādu temperatūrā. Lai saprastu, ka tā ir gatava, ir ieteicams pārbaudīt tās tekstūru. Kūkai ir jābūt mīkstai (tā vēlāk vēl nedaudz sacietēs), taču tā nedrīkst būt šķidra un bezformīga.

Siera kūka bez cepšanas – palīdzēs ietaupīt laiku

Ja ciemiņi ir pieteikušies negaidīti vai arī jums vienkārši nav laika, lai pavadītu to pie kūkas gatavošanas, ieteicams izvēlēties necepto siera kūku. Tās gatavošanas process parasti neaizņem vairāk par pusstundu. Lai kūka iegūtu formu, tās pagatavošanai obligāti tiek izmantots želatīns. Vislabāk ir vienmēr izmantot želatīnu ar aukstu ūdeni proporcijā 1:5.

Ievērojot dažus salīdzinoši vienkāršus, taču svarīgus padomus, jūsu siera kūka garšos ikviena viesim. Taču, ja jūs vēlaties uzzināt vēl vairāk noderīgus padomus kūku cepšanā un iemācīties gatavot citus iecienītos saldumus, mēs piedāvājam arī kūku pagatavošanas meistarklases un Online apmācības.

Atstāj Komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Scroll to Top